Halloween wszyscy kojarzymy ze zbieraniem łakoci oraz strasznymi przebierankami. Jest to świetna okazja, aby przygotować słodkości własnej roboty. Z pewnością każdy łakomczuch doceni włożoną w to pracę oraz zadowoli się cudownym smakiem. Przygotowaliśmy dla was dwa proste i szybkie przepisy, które świetnie się sprawdzą jako poczęstunek dla wszystkich. Delikatne i puszyste muffinki amerykańskie idealnie załatawią robotę, a dla bardziej wybrednych smakoszy Ciasto o smaku truflowym.
Składniki :
Wszystkie składniki wymieszać przy zastosowaniu płaskiego mieszadła. Masę około 80g na porcje nakładamy do foremek . Na górę można obsypać masę orzechami lub kawałkami czekolady dla urozmaicenia. Wypiekać w temperaturze 190°C przez ok. 35 minut (nie przesuszać). Po wyznaczonym czasie wyjmujemy muffinki i dajemy im ostygnąć.
Składniki :
Wszystkie składniki dokładnie mieszać przy zastosowaniu płaskiego mieszadła. Zrobioną masę około 300g-350g nakładamy do kwadratowych tekturowych foremek. Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 45 minut. Po wypieczeniu powierzchnie ciasta pokrywamy syropem czekoladowym.